• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • توجه: در صورتی که فایل دارای ایراد است یا حقوق نویسنده رعایت نشده با ما تماس بگیرید

    گت بلاگز اخبار بین الملل آیا بن‌سلمان دستگیر می‌شود؟

    نشست سران گروه 20 در پایتخت آرژانتین در حالی شروع می شود که لغو دیدار ترامپ و پوتین و به جریان افتادن پرونده شکایت دیده بان حقوق بشر جهت دستگیری بن سلمان مباحث

    آیا بن‌سلمان دستگیر می‌شود؟

    آیا بن سلمان دستگیر می شود؟

    عبارات مهم : سعودی ها

    نشست سران گروه 20 در پایتخت آرژانتین در حالی شروع می شود که لغو دیدار ترامپ و پوتین و به جریان افتادن پرونده شکایت دیده بان حقوق بشر جهت دستگیری بن سلمان مباحث مهم این نشست را تحت الشعاع خود قرار داده است.

    به گزارش ایرنا، نشست سران گروه 20 در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین امروز شروع می شود و رهبران 20 اقتصاد بزرگ دنیا در این شهر گرد هم می آیند تا راجع به پرسشها مهم سیاسی و اقتصادی دنیا به بحث و گفت و گو بنشینند.

    آیا بن‌سلمان دستگیر می‌شود؟

    با وجود آنکه نشست سران گروه 20 دارای دستور کار مشخصی هست، ولی رهبران کشورهای متفاوت پرسشها مهم خود را در این نشست و در دیدارهای دو و چندجانبه در حاشیه آن مطرح خواهند کرد.

    اگرچه مباحث مهم این نشست آینده کار، زیرساخت های توسعه و مدیریت پایدار غذا عنوان شده، ولی انتظار می رود پرسشها دیگری این مباحث را تحت الشعاع خود قرار دهند.

    نشست سران گروه 20 در پایتخت آرژانتین در حالی شروع می شود که لغو دیدار ترامپ و پوتین و به جریان افتادن پرونده شکایت دیده بان حقوق بشر جهت دستگیری بن سلمان مباحث

    همانند بسیاری از نشست های بین المللی در دو سال گذشته، یکی از مهمترین حاشیه ها در نشست سران گروه 20 نیز مربوط به دونالد ترامپ مدیر جمهوری آمریکا است که از بدو ورود خود به آرژانتین حاشیه سازی را شروع کرد.

    ترامپ که قرار بود در حاشیه این نشست با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیدار کند، هنگامی که عازم بوئنوس آیرس بود در اقدامی ناگهانی این ملاقات را لغو و علت آن را خودداری روسیه از آزاد کردن کشتی ها و نیروهای اوکراینی عنوان کرد.

    رئیس جمهوری آمریکا که به روش های عجیب جهت اعلام تصمیم هایش عادت دارد، این عنوان را نیز به جای مجاری رسمی، از حساب توئیتر خود اعلام کرد.

    آیا بن‌سلمان دستگیر می‌شود؟

    اگرچه پیشتر ترامپ از احتمال لغو دیدار با پوتین خبر داده بود، ولی اعلام این خبر از توئیتر و در هنگام عزیمت او به آرژانتین بسیار ناگهانی بود. به خاص که رسانه های روسی روز پنجشنبه از برنامه دیدار پوتین با ترامپ خبر داده بودند.

    ترامپ در پیامی توئیتری نوشت: به علت آنکه کشتی ها و ملوان ها (اوکراینی) از روسیه به اوکراین بازنگشته اند، تصمیم گرفتم که جهت همه طرف ها بهتر است که دیدار برنامه ریزی شده است ام با ولادیمیر پوتین در آرژانتین لغو شود.

    نشست سران گروه 20 در پایتخت آرژانتین در حالی شروع می شود که لغو دیدار ترامپ و پوتین و به جریان افتادن پرونده شکایت دیده بان حقوق بشر جهت دستگیری بن سلمان مباحث

    تنش تازه میان روسیه و اوکراین یکشنبه گذشته در دریای آزوف زمانی شروع شد که روس ها مدعی شدند دو کشتی اوکراینی به همراه یک یدک کش با سرعت اوج در حال ورود به تنگه کرچ (آبهای سرزمینی آنها) هستند.

    روسیه سه شناور اوکراینی را به همراه سرنشینان آن توقیف کرده و خواستار تشکیل جلسه فوری شورای امنیت جهت کارها بی ثبات کننده اوکراین در اطراف کریمه شد.

    آیا بن‌سلمان دستگیر می‌شود؟

    روسیه در تصویر العمل به لغو دیدار ترامپ با پوتین، ضمن اعلام این مطلب که این خبر هنوز به صورت رسمی به اطلاع مسکو نرسیده، در اظهاراتی کنایه آمیز لغو این دیدار را باعث ایجاد وقت بیشتری جهت مدیر جمهوری روسیه جهت دیدار با دیگر سران کشورها دانست.

    دیمیتری پسکوف سخنگوی مدیر جمهوری روسیه در این باره گفت: اگر این مساله درست باشد پوتین دو ساعت وقت بیشتری کسب کرده است تا با دیگر سران دنیا در آرژانتین دیدار کند.

    یکی دیگر از حاشیه ها که نقش محوری آن را نیز ترامپ بازی می کند، کشیده شدن پای جنگ تجاری واشنگتن و پکن به نشست گروه 20 هست. ترامپ قرار است با شی جین پینگ مدیر جمهوری چین نیز دیدار کرده و راجع به توافق احتمالی میان دو کشور اطراف تعرفه های تجاری گفت و گو کند.

    اگرچه ترامپ با شروع جنگ تعرفه با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای هم پیمان واشنگتن همچون اعضای اتحادیه اروپا، کانادا، کره جنوبی و ژاپن وارد درگیری اقتصادی شد، ولی جنگ تجاری با چین ابعادی بسیار وسیعتر دارد، تا حدی که بعضی کارشناسان می گویند گسترده شدن تنش ها میان واشنگتن و پکن می تواند بازارهای جهانی را به لرزه درآورد.

    نهایی شدن نسخه بازبینی شده است و تازه پیمان نفتا میان آمریکا، مکزیک و کانادا که در حاشیه نشست گروه 20 در آرژانتین به امضای سه کشور خواهد رسید، باعث شده است بسیاری به حصول توافق میان ترامپ و «شی» خوش بین شوند.

    اما ترامپ که جنگ تجاری را به گفته خود جهت تعدیل کسری تجاری با چین شروع کرده و تاکنون از تلاش جهت رسیدن به توافق می گفت، به روش خود با یکی به نعل و یکی به میخ زدن گفت که توافق با پکن بسیار نزدیک است ولی معلوم نیست که وی مایل به امضای چنین توافقی باشد.

    ترامپ علت آن را اینگونه بیان کرد که در حال حاضر آمریکا میلیاردها دلار از تعرفه های تازه اعمال شده است بر کالاهای چینی درآمد دارد و ممکن است مایل به امضای توافقی جهت لغو این تعرفه ها نباشد.

    این در حالی است که نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اَپک) هفته گذشته بدون صدور بیانیه به آخر رسید و چشم سرمایه گذاران و رهبران دنیا به نشست پیش روی روسای جمهوری چین و آمریکا در آرژانتین است با امید اینکه جنگ و تنش های تجاری میان این دو کشور آخر یابد.

    از زمانی که ترامپ آمریکا را در نشست های بین المللی نمایندگی می کند، رسیدن به بیانیه ای نهایی و یکسان با این کشور مسئله ساز شده است هست. خرداد ماه گذشته نیز نشست دو روزه سران گروه 7 در کانادا در حالی آخر یافت که به علت اختلاف واشنگتن با دیگر کشورها هنوز بیانیه نهایی آن صادر نشده بود.

    ترامپ که پیش از صدور بیانیه نهایی این نشست را ترک کرده بود، در پیامی توئیتری ناگهان اعلام کرد: برمبنای بیانات خلاف واقع جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در کنفرانس خبری و تصمیم این کشور در وضع تعرفه های سنگین جهت کشاورزان، کارگران و شرکت های آمریکایی، به نمایندگان آمریکا دستور دادم که از بیانیه یکسان حمایت نکنند.

    این عنوان باعث شده است که ناظران دستیابی گروه 20 به یک بیانیه نهایی جامع را که مورد رضایت همه اعضا باشد، به علت حضور ترامپ و مخالفت احتمالی او با موضوعاتی نظیر پرسشها مربوط به تغییرات آب و هوایی و تعرفه های تجاری، بعید ویا دستکم سخت بدانند.

    گذشته از این ها، یکی دیگر از مهمترین موضوعاتی که حاشیه های این نشست گروه 20 را بسیار پررنگ تر از گذشته کرده، حضور محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و انتقادهای گسترده جهانی از حاکمان سعودی به خاص بن سلمان در عنوان قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد اهل عربستان است.

    خاشقچی روز 2 اکتبر (10 مهر) جهت طی مراحل ثبت ازدواج خود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد، ولی بعد از ورود به کنسولگری ناپدید شد.

    حکومت آل سعود بعد از 18 روز انکار، در پی فشار بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام کرد که در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر از جمله 15 مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده است اند.

    همه مدارک و شواهد نشان می دهد که 15 مامور از نزدیکان بن سلمان ولیعهد سعودی که از طرف او به استانبول اعزام شده است بودند، عامل قتل خاشقچی و نابود کردن جنازه وی هستند و بر این اساس، دولت ترکیه خواستار استرداد این افراد جهت محاکمه در استانبول است.

    از همان شروع افشای قتل خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول، حاکمان سعودی با فشارهای بی سابقه بین المللی روبرو شده است اند به طوری که این عنوان یکی از سخت ترین بحران های این کشور تلقی می شود.

    اگرچه سعودی ها با همراهی آمریکا همه تلاش خود را کرده اند تا بن سلمان را از اتهام آمریت در قتل خاشقچی تبرئه کنند، ولی ابهام های بسیار در تحقیقات اطراف این قتل و اصرار ترکیه و کشورهایی غربی که از فشار افکار عمومی آن ها ناشی می شود، ولیعهد سعودی را در وضعیتی سخت قرار داده است.

    بن سلمان در حالی جهت شرکت در نشست گروه 20 وارد آرژانتین می شود که سفر آفریقایی خود را در میان اعتراض ها و تظاهرات گسترده علیه وی و خاندان سعودی به آخر برد و با دور جدیدی از فشارها روبرو است.

    هفته گذشته کریستیا فریلند وزیر خارجه کانادا با اشاره به تلاش بعضی جهت بستن پرونده خاشقچی اعلام کرد که این پرونده هنوز بسته نشده و کشورش این عنوان را در نشست گروه 20 مطرح می کند.

    علاوه بر بعضی سران کشورها، حتی ترامپ مدیر جمهوری کشوری که همه تلاش خود را جهت پاک کردن دامن خونین بن سلمان به کار برده، اعلام کرده که دیداری در این نشست با وی نخواهند داشت.

    با این حال، امانوئل مکرون مدیر جمهوری فرانسه اعلام کرد که با بن سلمان دیدار می کند ولی بر عنوان قتل خاشقچی و لزوم شفافیت در تحقیقات مربوط به این قتل تاکید خواهد کرد.

    همچنین یک مقام بلندپایه انگلیس که از آمادگی ترزا می نخست وزیر این کشور جهت دیدار با بن سلمان خبر داد، تاکید کرد که وی عنوان جنگ یمن و قتل خاشقچی را در دیدار احتمالی مطرح خواهد کرد.

    دشواری های سفر ولیعهد سعودی زمانی شدت یافتن شد که دیده بان حقوق بشر جمعه گذشته اعلام کرد: از آن جایی که بن سلمان ولیعهد سعودی حاکم عربستان نیست، به همین خاطر مصونیت قضایی ندارد و امکان طرح شکایت و تنظیم دادخواست علیه وی وجود دارد.

    دیده بان حقوق بشر همچنین دوشنبه گذشته بر اساس بند حاکمیت بین المللی قوه قضائیه در قانون اساسی آرژانتین، خواستار تحت پیگرد قرار گرفتن ولیعهد سعودی شد. قانون اساسی آرژانتین حاکمیت جهانی قضائی در مورد جنایات جنگی و شکنجه را به رسمیت می شناسد و بر همین اساس مقامات قضائی این کشور صرف نظر از محل وقوع جرم و یا ماهیت ملی مجرم و یا قربانی، مجاز به انجام تحقیق در خصوص جنایات یاد شده است و محاکمه جنایت کاران است.

    این نهاد بین المللی حقوق بشری از بررسی نقش بن سلمان در ارتباط با جنگ یمن به رهبری ائتلاف سعودی به وسیله مقامات قضایی آرژانتین خبر داد و گفت که احتمال می رود وی در سفر به این کشور محکوم به ارتکاب جنایات جنگی شود.

    دیده بان حقوق بشر روز 26 نوامبر با همکاری دادستانی فدرال آرژانتین پرونده ای را ارسال کرده و با اشاره به یافته های عمومی خود مبنی بر نقض قوانین بین المللی که در جریان جنگ یمن رخ داده، تاکید کرد که بن سلمان ممکن است به عنوان وزیر دفاع عربستان سعودی مسئول این جنایات آشنا شود. در این پرونده دست داشتن وی در شکنجه و بدرفتاری با سایر شهروندان سعودی، از جمله قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار هم به چشم می خورد.

    در پی این اقدامات، دفتر قاضی فدرال آرژانتین روز چهارشنبه اعلام کرد که در خصوص شکایت شرکت دیده بان حقوق بشر از ولیعهد سعودی به خاطر ارتکاب جنایت جنگی در یمن از وزارت خارجه این کشور خواسته تا اطلاعاتی از یمن، ترکیه و دادگاه بین المللی لاهه در این رابطه جمع آوری کند.

    عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی شروع کردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی مدیر جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.

    تجاوز عربستان و امارات به یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از 16 هزار یمنی بی گناه و ویرانی زیر ساخت های این کشور شده است است.

    بن سلمان که همزمان با عنوان ولیعهدی، سمت وزیر دفاع عربستان را نیز بر عهده دارد، ائتلاف عربی را که عملیات نظامی یمن را انجام می دهد فرماندهی می کند.

    بن سلمان به صورت فرضی ممکن است با ترساندن حقوقی بر اساس دکترین حوزه قضایی جهانی روبه رو شود که به دادستان ها امکان می دهد در هر کشوری درخواست بازداشت افراد مظنون به ارتکاب جرایم بزرگ مانند نسل کشی، شکنجه و اعدام های بدون محاکمه را بدون توجه به مکان وقوع جرم می دهد.

    واژه های کلیدی: سعودی ها | عربستان | آرژانتین | آرژانتین | دونالد ترامپ | عربستان سعودی | رئیس جمهوری آمریکا | اخبار بین الملل


    دانلود


    دانلود فایل ها

    نویسنده : blogzz

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود رایگان کتاب از آمازون
  • تکست بوک
  • خرید کتاب انگلیسی
  • خرید کیندل آمازون
  • کتاب زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی دانشگاهی
  • باکس کتاب
  • مانگا زبان اصلی
  • قیمت چاپ کتاب PDF
  • چاپ مانگا
  • رفتن به نوار ابزار